Nyheter

230620 - Fiskepremiär Joensuujärvi

Den 24:e juni är det dags för fiskepremiär i Joensuujärvi. Kangos FVO bjuder på saft, kaffe och grillad korv.

Fiskekort köper ni via elveguiden app/hemsida eller på plats vid sjön med kontanter eller Swish.

200 kr per dygnskort, max 3 ädelfiskar per kort.

Varmt välkomna!

230301 - Fiskepremiär sjöar

18:e mars är det fiskepremiär i Kangos FVOs två inplanterade sjöar Takajärvi och Joensuujärvi. Start kl 08.00. Kangos FVO bjuder på kaffe och grillad korv vid Takajärvi. Parkering vid skolan.

Fiskekort säljes antingen via elveguiden.no eller på plats vid Takajärvi med kontanter eller Swish. 200 kr per dygnskort, max 3 ädelfiskar per dygnskort.

Varmt välkomna!

230301 - Årsstämma Kangos FVO

Kangos FVO kallar till årsstämma för fiskerättsägare den 19:e april kl 13.00 i Allhuset, Kangos.

För de fiskerättsägare som inte kan närvara fysiskt kommer mötet även hållas digitalt via Microsoft Teams. Vänligen meddela oss i styrelsen i god tid innan mötet om ni önskar delta digitalt, så skickar vi ut länk till mötet.

221217 - Nytt system för köp av fiskekort

Från och med 1/1-23 kommer Kangos FVO använda sig av ett nytt system gällande fiskekortsförsäljning. Det är ett norskt system som idag används i en stor del av de norska älvarna. Systemet heter Elveguiden och är både webbaserat och appbaserat vilket gör det ännu lättare än tidigare att köpa fiskekort, samt rapportera in sin fångst.

Det man behöver göra är att ladda ner appen Elveguiden till sin telefon, från antingen Apple App Store eller Google Play Butik och registrera en användare. Sedan söker man upp Kangos FVO och köper det fiskekort man är intresserad av. I dagsläget registrerar man sitt betalkort och betalar på det viset, inom kort kommer det även fungera med Swish i appen.

Mycket enkelt och användarvänligt!

Styrelsen inom Kangos FVO tror väldigt mycket på detta nya system och det kommer göra det enklare för oss med all administration samt att vi kommer få en betydligt bättre och mer korrekt fångststatistik.

Hör gärna av er om ni har några funderingar gällande systemet.

Nedan har ni länkar till appen i respektive app-butik:

Google Play Store

Apple App Store

220210 - Fiskepremiär sjöar

12:e mars är det fiskepremiär i Kangos FVOs två inplanterade sjöar Takajärvi och Joensuujärvi. Start kl 08.00. Kangos FVO bjuder på kaffe och grillad korv vid Takajärvi. Parkering vid skolan.

Fiskekort säljes antingen via fiskekort.se eller på plats vid Takajärvi med kontanter eller Swish. 150 kr per dygnskort, max 3 ädelfiskar per dygnskort.

Varmt välkomna!

220210 - Årsstämma Kangos FVO

Kangos FVO kallar till årsstämma för fiskerättsägare den 2:a april kl 15.00 i Allhuset, Kangos

211024 - Fiskeförbud i Takajärvi och Joensuujärvi

Kangos FVO har under hösten planterat in fisk i både Takajärvi och Joensuujärvi. Fiskeförbud råder i dessa två sjöar fram till vårens fiskepremiär. Mer info kommer när datum för premiär är fastslaget.

210313 - Årsstämma Kangos FVO Inställd!

Kangos FVO har beslutat att flytta fram årsstämman mot sommaren/hösten i och med rådande Covid-situation. Vår förhoppning är att det då lugnat sig något och att större delen av befolkningen fått vaccin. Vi återkommer med nytt datum när det blir aktuellt.

210218 - Fiskepremiär sjöar

13:e mars och 26:e juni kl 09,00 är det fiskepremiär i Kangos FVOs två inplanterade sjöar Joensuujärvi och Pitkäahvenjärvi. Föreningen bjuder på kaffe och grillad korv vid Joensuujärvi under dagen.

Fiskekort hittar ni via fiskekort.se, alternativt på plats med kontanter eller Swish.

Varmt välkommen!

210218 - Årsstämma Kangos FVO

Kangos FVO kallar till årsstämma för fiskerättsägare den 27 mars kl 15.00 i gymnastiksalen i Allhuset, Kangos. Möteslokalen kommer anpassas efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Handsprit och munskydd finns att tillgå.

210218 - Vinnare dragen, inrapporterad lax 2020!

Vinnare av 2020-års pris för inrapporterad lax (med bild) blev Maria Rova. Maria rapporterade in ett flertal laxar under fiskesäsongen 2020 och efter lottdragning under Kangos FVOs möte den 13/2-21 vann hon årets varupris, som detta år var en fantastiskt fin kniv tillverkad av Johan Stenevad i Kangos.

Stort grattis önskar Kangos FVO!

Fortsätt rapportera in era laxfångster under säsongen 2021. Mycket fint pris väntar även detta år!

200704 - Ny inredning

Ute längs älven kommer ni se att föreningen placerat ut nya grillplatser, bänkar och spöställ. Allt för att öka trivseln för er fiskare. Försök tänka på att elda med förstånd i dessa grillplatser och hålla efter och hålla ordning på alla dessa grejer. Och kom ihåg att ta med er ert skräp hem efter besöket.

Skitfiske!

200701 - Säsongen är igång!

För Roger Mikko har säsongen dragit igång på allvar. En lax på 12,2 kg (bild nedan) och en på 6 kg. Grattis Roger!

För att se all inrapporterad fisk för säsongen, gå in på "Inrapporterad fångst" under fliken Fiske i menyn längst upp till vänster i bild.

200627 - Fiskepremiär sjöar

Den 27/6 hade Kangos FVO premiär i de inplanterade sjöarna Pahturijärvi och Joensuujärvi. Fisket rapporterades vara lite segt, men kaffet och korven som föreningen bjöd på smakade desto bättre.

200626 - Första laxen inrapporterad!

Laxfiskesäsongen har haft en seg start här uppe, men äntligen börjar vi se lite fisk i älven. Fiskräknaren i Kattilakoski visar nu på ordentliga steg med lax, så inom några dagar bör fisket börja komma igång på allvar.

Kangos FVOs ordförande Roger Rova visar återigen vart skåpet ska stå och rapporterar in årets första lax. En fin honlax på 5,0 kg. Stort grattis och bra jobbat!

200602 - NYTT DATUM ÅRSSTÄMMA

Kangos FVO kallar till årsstämma för fiskerättsägare den 22 augusti 2020 kl 15.00 i Allhuset, Kangos

200323 - ÅRSSTÄMMA KANGOS FVO INSTÄLLD PGA RÅDANDE CORONA-SITUATION.

Vi återkommer med nytt datum.

200301 - FISKEPREMIÄR!

14:e mars och 27:e juni är det fiskepriemär i Kangos FVOs två inplanterade sjöar Joensuujärvi och Pahturijärvi. Föreningen bjuder på kaffe och grillad korv. Varmt välkommen!

Fiskekort hittar ni via fiskekort.se

200301 - SJUK OCH SKADAD FISK

Om du under säsongen fångar eller ser sjuk och/eller skadad fisk, vänligen rapportera detta via länk nedan:

https://rapporterafisk.sva.se/

200301 - ÅRSSTÄMMA KANGOS FVO

Kangos FVO kallar till årsstämma för fiskerättsägare den 2 april kl 18.00 i Allhuset, Kangos

Inställt! Pga rådande corona-situation!

190606 - FÖRSTA LAXEN FÖR SÄSONGEN!

Kangos FVOs ordförande Roger Rova har fångat årets första lax. En fin bit på 10,4 kg. Stort grattis!